12.06.2013

"Suomen niemellä, Suomen kielellä äijät huutaa lailla perkeleen"

 En osaa valokuvata, siksi noi jouluvalot näyttää kököiltä. Yhyy-yhyy. Opettakaa mua?

"Lähe baariin?" tuli viesti kamulta, en lähtenyt, vaan oltiin perheen kanssa mummon luona syömässä itsemme halki hyvää jouluhalkoa ja leipäjuustoa ja join kahvia kolme kupillista ja silti väsyttää vähän. Eilen saatiin traumoja lelukaupoissa ja lähdin kaverille datailemaan. Kävellessäni kirjastoon venailemaan kamua joku tuntematon tuli kehumaan mun pyllyä ja olin vaan et "jaa kiitos" ja hymyilin vähän. Kirjastossa luin mangaa ja viereen tuli kasa nuoria jätkiä, jotka pyysivät jos voisin laittaa kenkäni niiden kenkäpiiriin, josta ne otti kuvan. Randomia randomin perään. 

Tänään on itsenäisyyspäivä, muksaa :--). Sataa märkää lunta ja linnanjuhlat tulee telkkarista. Aika perus. Ja en oo muuten koskaan nähnyt Tuntematonta kokonaan, vaan pieniä pätkiä menneiltä vuosilta. Oon sentään lukenut kirjan ja suosittelen kaikille, yllättävän hyvä tällasen pasifistinkin luettavaksi. 
Tuli mieleen muutamat biisit joissa lauletaan Suomesta, ei ehkä niin positiivisessa valossa, mutta joo.

"Syyttömänä syntymään
Sattui hän
Tähän maahan pohjoiseen ja kylmään
jossa jo esi-isät
Juovuksissa tottakai
Hakkasivat vaimot, lapset, jos ne kiinni sai"
***
"Tämä tuhansien murheellisten laulujen maa
joka tuhansiin järviin juosta saa
katajainen kansa, jonka itsesäälin määrää
ei mittaa järki eikä kärkimäärä"
***
"Tässä maassa on itsetunto-ongelma
Siks Edu-Koskisel on viiskytä onnelaa
Suomessa on toisiks eniten itsemurhia
koska me koemme olevamme niin turhia
Tuoppi kerrallaan nää hommat etenee
Karaokeaarissa viimesiä vetelee"
***
"Se laulu kertoo meistä 
onnen enkeleistä, jotka pohjantähden alla asustaa"
***
"Se viinapullojen määrä ja auringonpuute
rakas kahvikuppi jaksa auta"

 Ehkä mä vaan en oo törmännyt positiivisiin lauluihin Suomesta o__O. Tai siis tottakai jotkut Maamme-laulut ja muut. Ei vaan, on Suomessa paljon hyvääkin, älkää käsittäkö väärin. 


Ps. lempparibändi tulee Suomeen toukokuussa ja itken verta, jos en pääse katsomaan. Menen jos vaan saan seuraa siis. Liput on yli 90 euroa, mutta oon enemmän kun valmis maksamaan niinkin paljon siitä bändistä. Itkisin onnenkyyneleitä, jos Ghost B.C. esiintyis siellä taas. 

6 kommenttia :

 1. valkotasapaino, käsintarkennus ja manuaaliasetukset on näin äkkiseltään aateltuna ehkä tärkeimpii juttuja tollasis kuvailuissa :) pitkähkö valotusaika, jalusta, suurin mahdollinen aukko ja ISO-lukeman tarkistus voi kans auttaa pimeessä ja sisällä kuvatessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aah kiitos :D oon kyl yrittänyt opetella noita juttuja ja lukenut netistä kaikkea ohjeistusta mut en ymmärrä silti D: pitäis kai vaan harjotella lisää ja lisää, en tiedä.

   Poista
 2. kirjaston valokuvaushylly voi olla myös aika jees :) ja tosiaan harjotus tekee mestarin, mäkin oon suurimman osan jutuista oppinu vaan yrityksen ja erehdyksen kautta :D ja eiks teil oo siel koulussakin niit valokuvauskurssei?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo vois kyl mennä kattelee sielt :) ja joo yritin tos selailla jotain selkokielisempii ohjeita netistäki ja koin pari valaistusta! ihanaa. ja joo onhan niit tuol koulus mut jotenki en osaa enää mennä sinne ku siel on vaan jotain tuntemattomii ykkösii O:

   Poista
 3. no hei mäki käyn tänä vuonna esim psyka ykkösen eikä oo ees kauheeta :D ja kyl luulis et tollasil kursseil sekottuu vuosiluokat aika tehokkaasti kun eihän niil oo mitään suositusvuottakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nonii :D ois voinu kyl mennä tietty mut en sillo ajatellu, nyt niit ei enäa pyörikään 4. ja 5. jaksos /:

   Poista