11.28.2015

Animals are my friends, and I don't eat my friends

Heippa!

Oon nyt viimein jättänyt lihan ruokavaliosta pois aika lailla kokonaan. Kala on ainoa, jonka takia saatan tehdä myönnytyksen jouluna, mutta enpä muuten sitäkään sitten syö. Sekin myönnytys nyt lähinnä vain sen takia, että mulla on jo valmiiksi hieman hankaluuksia keksiä mitä syön jouluna kinkun ja maksalaatikon tilalla ym lihaa sisältävän, mitä oon normisti syönyt jouluna. Meinaan, että pelkkiä laatikoita syömällä voi käydä jouluateria tylsähköksi. :--D
Täytyy katsoa, jos jaksan väsätä seitankinkun itse (jos osaanlol) tai sitten tilaan sellaisen, jos ehdin, koska ne on ilmeisesti aika suosittuja kinkunkorvikkeita, jotka menee nopeasti.

Eilen tein spontaanisti soijanakki-herkkusieni -kastikkeen, jota vähän muoksin jostain random nakkikastikeohjeesta. Yllä kuva siitä vasemmalla. Vähän paksuhkoahan siitä tuli, eikä niin kastikemaista :--D. No mutta hyvää oli, eikä sen väliä ole, miltä näyttää, kun mä sitä vaan yksinäni napostelen. Keskellä kuvassa pakastevalmisateria, täysin vegaaninen. Marokkolaista couscousia, falafelpalleroita, kikherneitä, tomaattia, linssejä, porkkanaa, parsakaalia ja mitä vielä...Oli tositosi hyvää, vaikka valmisateria olikin. Oikeella vihis-piirakka eli just kauppoihin uutuutena tullut lihapiirakan kasvisversio. Niin hyvää ja halpaa, vaikka kaloreita siinä onkin toki, heh. Sen lisukkeena salaattia, jossa kirsikkatomaatteja, pastaa, pähkinöitä, punasipulia, fetajuustoa, avokadoa ja apua, mitä vielä...Nami! 
Vasemmalla kouluruoka yks päivä. Kookos-bataatti -keittoa, suklaamoussea ja söpö sydän-sämpylä! Koulussa on parhaat kasvisruuat, just saying! Keskellä yks Kirjakahvilan vegaanibrunssin aterioista syksyltä. Nyt talvella noita vegaanibrunsseja ei olekaan, mutta syksyllä niitä oli joka sunnuntai. Brunssi maksoi 8-12€ oman mieltymyksensä mukaan. Niin maukkaita oli kaikki brunssit, joilla ehdin käymään! Oikeella tortilla, jonka sisälle laitoin salaattimixiä, herkkusienii, papui, avkadoo ym...Naminami!

Kasvisruokavalios parasta on se, että saa käyttää luovuutta ruokien tekemisessä. Ite tykkään kokkailla ja leipoo, vaikken mikään mestarikokki olekaan..:') Mutta luulenpa, et harjotus tekee mestarin ja virheistä oppii. Parasta on kans se, että tiedän nyt syöväni sata kertaa terveellisemmin, kun en syö lihaa ja mikä parhainta, en tue/osallistu eläinten joukkomurhaan! Toivon, että useampi ihminen tajuaisi ne kaikki plussat kasvis-ja vegaaniruokavaliossa ja ne runsaat miinukset lihansyönnissä. Tai, eipä kai niitä voi itsestään tajuta, munkin piti lukea hirveesti tietoa ja katsoa monenmoiset videopätkät ja dokumentit tästä aiheesta, jotta oikeasti ymmärsin, mistä on kyse. Linkkaan mun suosikit tähän:Ei kommentteja :

Lähetä kommentti