6.15.2015

Madrid 18.5.-19.5.2015


Yeah, tässä nyt postaus pienestä parin päivän tripistä Madridiin, jonne lähdin Sevillasta bussilla. Bussimatkahan oli sen ihanan 6,5 tuntia pitkä, mutta ajattelin pärjääväni jos nukun suurimman osan matkasta. Matkaan lähdin tosiaan itsekseni, ja olihan se aika jänskää, koska pelkästään jännäsin miten saisin ostettua bussiliput mahtavan sujuvalla espanjankielen taidollani. Mutta hyvinhän se meni, lipunmyyjä ymmärsi mitä halusin, mihin aikaan ym. ja lähdin tyytyväisin mielin bussiliput kourassa ^___^. 
Ainoastaan matkustaminen tapahtui tosin yksin, sillä perillä Madridissa tapasin jo Sevillassa tutustumaani ihanaiseen henkilöön, joka toimi mun seurana ja oppaana Madridissa. Sain hältä maistuvan lounaan heti Madridiin saavuttuani ja maistoin heti uusia juttuja, kuten gazpachoa ja kalmaria, hehe. Ruuan jälkeen pörhälsin naapurustoon, eli keskustaan tutustumaan pariin liikkeisiin ja kuvailemaan upeaa kaupunkia. Illemmalla mun Madrid-toverini näytti mulle parit lähistöllä sijaitsevat nähtävyydet ja kavuttiin vielä erääseen puistoon, joka sijaitsi mäen huipulla, katsomaan auringonlaskua. Viihdyttiin hyvin siellä puistossa ja muutenkin juttua riitti niin paljon, että tajuttiin kellon jo tulevan kaksitoista yöllä, kun sitten ajattelin et nyt voisi jo liikkua :--D. Koska oli pikkunälkä niin mentiin syömään kalmarirenkaita ja kanankoipia erääseen kiinabaariin. Siitä sitten tottakai Madridin yöhön, vaikka maanantain takia ei moni mesta ollut auki. Olipahan silti huikee ilta, pelattiin biljardia ja eräässä baarissa toivoin muutamat suomalaiset biisit soimaan hehe. Vielä neljän aikoihin yöstä päätettiin mennä yöpalalle churreriaan ostamaan maukkaat churrot, ja nomnom taisivat olla melkein parhaimmistoa niistä churroista mitä maistoin koko Espanjan visiitilläni! 

Noh, seuraava päivä meni lähinnä nukkuessa myöhään vähäisten unien takia. Ja lounaalle maailman maukkaimmille suolaisille crepeille! Lohta, pekonia, kananmunaa, kinkkua, juustoa, tomaattikastiketta...ahjanam! Tämän jälkeen oli vuorossa merirosvoasusteiden ostaminen meidän huikeeta soutamisseikkailua varten. Löysinpähän kivat jutskat sopivan merirosvomaiseen lookiin, ja tän jälkeen halusin taas etsiä muutamia tuliaisia ja muita juttuja kaupoista, kun seurani lähti siestalle. 
Merirosvoseikkailu El Retiron puistossa oli muuten mun suosikki-juttu koko reissulta! Ihan paras idea! Tosi monet otti meistä kuvia ja videoita ja oli ihan innoissaan kun soudettiin siellä niin hassun näköisinä haha. Sitten toki vielä chillailua puistossa ja lopuksi syömään kebulaan ennen meikän lähtöä.

Olipahan ihan paras reissu! En olis muuttanut mitään koko kahden päivän ajalta. Meinasin jopa jo harkita jääväni kolmanneksi päiväksi sinne. Se vaan, että Sevillassakaan mulla ei ollut aikaa kun se kolme päivää enää ennen Suomeen lähtöä, niin pakkohan se oli sitten vaan mennä. Haikeaakin haikeammat hyvästit metroasemalla mun ihanuudelle, parhaalle seuralle ikinä ja mahtavalle oppaalle. Maailman kliseisintä ehkä se oli, mutta ei voi mitään. Pakotin itseni olemaan itkemättä, vaikka tollaset jäähyväiset on kamalimpia kun tiedät ettet tuu näkemään sitä ihmistä luultavasti ikinä enää. 
Onneksi on kuvia ja muistoja sentään :) Ja tuo koko reissu myös vahvisti sen, että haluan ehdottomasti kiertää lisää Espanjaa vielä joskus! 

Näihin tunnelmiin, yritän palata Sevilla-postauksella ja Marokko-postauksella vielä tässä lähiaikoina~ 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti