7.04.2012

"Where I lay my head is home.."

Okei, tulin tänne kirjottaan pitkäst aikaa ihan vaan sen takia et aattelin et vois kirjottaa jotain kesäloman alkuviikosta, kerta en minnekään kunnolla oo siitä kirjottanut. Ja koska on kai ihan kiva kirjottaa siitä ylös ennenku oikeesti unohdan kaiken. Okei ei silleen vois  varmaan käydä (oli niin mieletöntä), mut ei musta koskaan tiedä.

Mulla on yhä hienot 3 lukijaa XD jei, luette tai jätätte lukematta - ei mua nyt just kiinnosta lukeeko tätä silleen kukaan, kunhan kirjotan tän ylös tänne. Niin eli suomeks en usko et tätä jaksaa hullukaan lukea (tästä voi kehkeytyä pieni romaani..)

METALLICA 4.6.2012
Eli 4.6.2012 tasan kuukaus takaperin oli Sonisphere 2012. Metallica pääesiintyjänä ja sitähän me toki mentiinki kattomaan. Jonottaa sai vaan 5 tuntia, et ku portit aukastiin 14.00 niin jonotettiin se 5 tuntia ysistä asti. Ensin joku 3 tuntia porttien sisäpuolella, sitten päästiin festarialueelle, esim bajamajoihin yms. mutta portit oli vielä esessä.Joo eli tässä kohtaa oltiin jonotettu se 3 tuntia ehkä. Tuolla näkyy noi seuraavat portit joille mentiin sit ku kello oli jo melkein 14:00.  Siellä tapahtus turvatarkastus ja lippujen tsekkaus.

Samasta paikasta otettu kuva, ja täs näkyy toi lavakin jo. En osaa sanoa miten pitkä matka oli tuolta roskisten luota lavalle metreinä, veikkaisin ihan ummikkona et pari sataa? Saatto olla enempiki tai vähemmän.. Anyways, Täs kohtaa takana saattoi hyvin seistä tuhatkunta ihmistä jo. Huomatkaa siis miten edessä me täs jonotettiin!

Seuraava vaihe oli juosta tonne roskiksille (aika pitkä matka sekin, kuten kuvasta näkee) ja kello 14:00 turvatarkastuksen ja lippujen tsekkauksen jälkeen "rynnättiin" lavalle. Olin siis keikalla kaverin ja porukoiden kanssa kerta hekin fanittaa Metallicaa :D ei kyl kuljettu porukoiden kaa samas koska he halus jäädä hieman taaemmas kattomaan. Siinä oli varmaan joku 40 turvamiestä ja järkkäria edessä silleen asettautunut et "EI SAA JUOSTA" vitut kaikki juoksi, mut oikeesti se oli silleen et ne pysäytti kaikki jotka juoksi. Me vaan hölkättiin sillee oudosti ja järkkäreiden kohal käveltiin ja hymyiltiin kauniisti (=

Joo eli tässä mä ja kaveri Sonispheren festareilla ETUFUCKIN'RIVISSÄ. Se tunne kun tajuttiin pääsevämme eturiviin oli ihan sanoinkuvaamaton. En IKINÄ olis uskonut et me päästään Metallican keikalla eteen.. Helvetin siistiä. Toi jätkä muuten hyppis meikän päälle Metallican aikana ihan kiitettävästi. Nojaa aika ymmärrettävää..

Okei lähin tosta eturivistä sit bajamajaan ja kaveri jäi pitään paikkaa, sen jälkeen kun tulin takasin vessasta - en lähtenyt tosta enäää mihinkään ennen Metallican vetoa.

Sit venattiin hienosti ekaa bändiä eli Hardcore Superstaria lavalle. Bändien venaaminen oli hiton tylsää. mutta joo kyl se meni. Esiintymisjärjestys oli: Hardcore Superstar, Gojira, Ghost, Amorphis, Machine Head, Metallica.

Ghost oli vitun outo kokemus :D
Jep siinä Ghostin laulaja. Sillä oli joku maski joten se näytti vanhemmalta mitä luultavasti onkaan.
En ottanutkaan muista bändeistä ku Ghostista ja HS:sta ja Metallicasta kuvia koska säästin mun muistikorttia ja kamerani paskoja pattereita Metallicaa varten.

Eipä siinä, 5 bändiä ennen Metallicaa ja jokasen bändin välissä joku 15-30 minuuttia paitsi ehkä Machine Headin ja Metallican välis oli lähemmäs tuntia tai yli, koska jätkät oli 30 min myöhässä. Amorphisin aikana aloin olemaan jo ihan väsynyt koko hommaan, olin siinä vaiheessa seissyt jaloillani joku 4 tuntia ehkä? Ja kun et tunnista montakaan biisiä ni seisot sit siinä sillee jee kiva lopettakaa jo, ei sillä et mikään bändi olis ollu paska, ei vaan jaksanu.

Jone Nikula juonsi homman, ja selitti aina miten tärkeetä olis käydä juomas ja syömäs ja vessas, et kaveri pitää paikkaa sen ajan. VITUT. Heti jos lähet ni siihen hyökkää kymmenen ihmistä. Joten ei tullu kuuloonkaan lähteä mihinkään.

Kaverille tuli tosiaan ahdistuskohtaus Machine Headin aikana. En oikeastaan ihmettele, koska mitä lähempänä oltiin Metallican vetoa sitä enempi ihmiset sekos ja tunki eteenpäin eli toisinsanoen me litistyttiin sitä aitaa vasten. Kaveri lähti sit siitä taaemmas kattoon showta järkkärien avustamana ja mä jäin vahtiin meiän laukkuja ja pidin itte pääni kylmänä et mähän kestän tän. Oikeesti Machine Headin lopetettua olin sissyt siinä edessä joku 6 tuntia. Ja siin Metallicaa ootellessa en pystynyt liikkumaan silleen mitenkään et kännykän kaivaminen taskusta tuotti liikaa ongelmaa, en sit ees kattonut kelloa kun Metallica vihdoin aloitti.

Siin olis Metallican kitaristin Kirk Hammettin takapuoli XD  Paras kitaristi like ever!
Se fiilis kun The Ecstasy of Gold alkaa soimaan ! Sitä ei voi kuvailla edes! Pelkkää huutoa ja sekoomista koko aika, olin  silleen saanut kaivettuu kameran käteen hyvis ajoin ja vara patterit oli takin taskussa ja kännykkä oli kans taskussa ja sit keikan aikana sain kaivettuu kännykänki käteen et pystyin videoimaan settiä. :D


Ja Metallican basisti Robert Trujillo. Nää molemmat ylllä olevat kuvat on zoomilla otettu ihan digikameralla (12 megapix) et ei saanut ottaa järkkäriä mukaan. Silti noi jätkät helvetti seisos joku 1-2 metrin päässä musta!!!! AAAAAA. Okei, eli Metallican keikoilla on Snake pit. Eli osa faneista pääsee kattoon niitä aitiopaikoilta joka on siis tavallaan lavan keskellä, vaikee selittää kattokaa videoita/kuvista jostain. Pääasias sinne pääsee fanclubilaiset ja muutama onnekas, jotka usein kans pääsee näkeen jätkät silleen ennen/jälkeen keikan. (ASDF oon harkinnut tohon clubiin liittymistä mut en sit tiedä, houkuttelevaltahan se kuulostais, meinaan sit sais kuvan nimmareilla varustettuna, clubipaidan, halvempia lippuja, tapaamismahdollisuuksia, Snake Pit-passit, mitä vielä? Jotain "yksityiskeikkoja" vaan clubilaisille.. Ei hitto kuulostaa liian kivalle, mut siin on vuosimaksu jaja en mä pääsis kuitenkaa kattoo noita usein, koska oon alaikänen (vielä vuoden) ja matkustaminen Metallican takia - EI taida onnistuu porukoille koska raha, muuten kyllä! Äiti sano et jos se voittas lotossa me lähettäs kahestaa  kattoo metallicaa ympäri maailmaa!! On oikeesti siistiä ku koko perhe fanittaa samaa bändiä :DD hyötyä!)

Metallica soitti vissiin 20 biisiä eli 2 tunnin keikan. HUHHUH mun fiilikset siinä. Kylkiin sattus, nälkä oli, jano oli, jalat oli antams ihan just periks, mut fiilis oli katossa. Yhessä vaiheessa showta en pysynyt enää pystyssä omilla jaloillani OIKEESTI. Ihmiset mun ympärillä piti mut pystyssä jonkun aikaa kunnes sain jotenki tarrattua aidasta ja suoristettua asentoni.

Metallican settilista:

 1. Hit the Lights
 2. Master of Puppets
 3. The Shortest Straw
 4. For Whom The Bells Tolls
 5. Hell and Back
 6. The Struggle Within
 7. My Friend of Misery
 8. The God That Failed
 9. Of Wolf And Man
 10. Nothing Else Matters
 11. Through The Never
 12. Don’t Tread On Me
 13. Wherever I May Roam
 14. The Unforgiven
 15. Holier Than Thou
 16. Sad But True
 17. Enter Sandman
 18. Fight Fire With Fire
 19. One
 20. Seek and Destroy
Kopioin ton jostain koska en muistanut järjestystä enkä jaksanu kirjottaa. Settilista lähenteli täydellisyyttä, mut olisin halunnu kuulla Fade to Blackin ): 

Miltei olin hengissä keikan ajan, mut sit ku My friend of misery alko soimaan kuolin henkisesti<3 Ja se ku James: "We're gonna do some harmony-singing here..." SE OLI TAIVAS. 

Tossa videota, en oo kuvannut ite. Kohdassa 3:40 alkaa. En vaan kestänyt se kuulosti niin ihanalle siellä paikan päällä ja kaikkea, meinasin oikeesti itkeä siin kohtaa ja ne järkkärit vaan kyyläs meikää... x) Tiiän sekoon pienistäkin asioista kuten tollasesta.
(Ja siis 47  000  ihmistä tuolla oli Metallicaa kattomassa). aww, kuolen noille videoille joita tuolta on kuvattu..Kuvasin jopa itekin huonolla kännykkäkamerallani parisen videoo, ainakin Nothing else mattersin kuvasin melkein kokonaan. Meinasin kuvata kans ton My friend of miseryn, mut sit halusin toisaalta "elää" sen biisin silleen kunnolla ja laulaa mukana, enhän mä voi laulaa jos mä kuvaan, koska mun kaamee ääneni kuuluis liian selkeesti sit siin videos, VAIKKA lauloin kyl Nothing else mattersin aikanaki ihan kiitettäväst varmaan koko biisin ajan, ja joo, taitaa mun ääntä siin videolla kuuluakin, hyi helvetti. 

 Siinä James Hetfield  Metallican laulajakitaristi. <3
 Kirk
 James antamassa ylävitosta Snake pit'n yleisölle. Ne onnekkaat.


Rumpali Lars Ulrich näkyy aika huonosti screeniltä otetusta kuvasta. Ei siitä saanut millään parempaa kuvaa.. Seek and Destroyn aikana vapautui Metallica rantapallot jotka voi erottaa kuvasta jotenkin :D Ne oli oikeesti ISOJA.

Noi järkkärit oli ihan huippuja, onneks (= Se yks tuli kysyyn multa Machine Headin aikana et tarviinko korvatulppia ku pitelin sillee päätä jännäst, sanoin vaa et mulla on jo kiitti :D

Okei Seek and destroyn jälkeen pojat jakeli plektroja ja Lars sylki juomaa yleisöön, ei siihen mein kohalle kuitenkaan ): ja heitti rumpukapuloita Snake Pit'n faneille.. Sit ku Kirk ja James heitti plekuja mein kohalle ni mun ote irtos siit aidasta ja hukuin hetkeks ihmisten sekaan ku kaikki pidemmät jätkät hyppis päälle kirjaimellisesti. Miltei tuntus ku olisin hukkunu ihmisiin ihan oikeasti se oli HIRVEÄ TUNNE. Ihan ku happi olis yhtäkkii loppunu ja kaikkea.. Onneks löysin sen aidan ja sain siitä kiinni uudestaan. Okei en osaa sanoa ite keikasta mitään fiksua enää, SE OLI VAAN MAHTAVAA, LOISTAVAA PARASTA, TÄYDELLISTÄ ASDFG mitä vielä noita on? Ja samaan aikaan kamalin kokemus koskaan :D

Okei keikan loputtua ihmiset jäi penkoon maata jos löytäs plekuja mut mä otin mein laukut ja painuin ettiin porukoita, löysin ne ja pian selitin niille mitä oli tapahtunut kaverin kans, ku se ei ollu enää mun messissä. Sit soitin kaveril ja löydettiin toisemme ja halattiin kunnolla ja oltiin molemmat oltu huolissamme toisistamme.. 

Sit lähettiin kävelemään autolle päin, ja ku 47 000 ihmistä lähtee samaan aikaan ni ei se nopeeta ollu se kulkeminen. Se tunne ku pääsin autoon ISTUMAAN PERKELE LIKI 10 TUNTIA SEISSYT SAMASSA PAIKASSA JALOILLANI HELVETTI. Kotona olin iha sekasin ja lenkkasin autosta kotiovelle oottaan porukoita, koska mul ei ollut avainta. Tärisin kylmästä ja tuijotin vaan eteenpäin apaattisena enkä tajunnut mitään mistään. Tai siltä se tuntus.

Olin hei valvonut siin vaiheessa joku 24 tuntia enkä ollu syöny mitään koko päivänä kunnolla ja sEissyt se liki 10 tuntia asd mikä fiilis. Olin valmis kuolemaan x) mut en sittenkään, koska elämäni paras päivä oli just ollut siinä ihan just. 

kiitos niille jotka oikeesti lukivat tän!! <3 
metallica up your ass tai jtn, oon ollut ihan hulluna niihin ton livenäkemisen jälkeen sori ihmiset. tai kai mä aina oon ollut, mut toi vaan vahvisti sitä.

//ainiin kirjotin alussa et kirjotan tän postauksen kesäloman alkuviikosta eli siis meinasin kirjottaa tähän kans Mötley Crüen keikasta, mut ehkä mä teen siitä toisen tekstin tai jtn, katotaan. Eikä tästä tullukaan niin kauheen pitkä mitä luulin :'D okei en kirjottanut ihan kaikkea silleen yksityiskohtasesti.

MÖTLEY CRÜE 7.6.2012
Okei päätin sittenki jatkaa tähän samaan postaukseen siitä mötiköitten keikasta, joka oli 7.6.2012.

Eli Helsingissä tämäkin konsertti, Kaisaniemes tällä kertaa, tapahtuma oli Rockin' Hellsinki ja esiintyjinä oli Crashdiet, Hardcore Superstar ja Mötley Cruë.

Lähettiin kaverin kans joskus kuuden vai seittemän junalla Helsinkiin. Ton keikan portithan avautus vasta neljältä iltapäivällä, mut parempi lähtee ajoissa, ettei joudu ihan taakse:D
Jotkuthan oli jonottanu muutaman yönkin tuolla porteilla! Me sit trollailtiin se junamatka ja ravattiin ympäri junaa hakemas kahvia ja kaakaota ja sit ravattiin takasin mein paikoille, ja ravintolavaunu oli tyyliin ihan toisessa päässä missä mein paikat oli.

Ei ollut vaikeuksia sit ees löytää keikkapaikalle, koska Kaisaniemen puisto on ihan siinä juna-aseman vieressä kirjaimellisesti.Käytiin sit tsekkaamassa se paikka, katottiin montaks ihmistä siellä oli ja niin pois päin. Kyl me sit istuttiinkin siinä vähän aikaa, mut koska oltiin siellä joskus 8-9 aikaan aamulla, ni siin oli monta tuntii  vielä aikaa porttien avautumiseen. Lähettiin sit ostaan evästä ja tultiin takas syömään ne siihen ja oltiin vaan jonkun aikaa. Me tehtiin se jo selväks et ei ees silleen yritettäs ihan eturiviin koska noh, maanantai oli ihan tarpeeks eturiviä :DD mut koska siin ei ollut mitään kunnollista järjestystä tai jonoa, niin häivyttiin paikalta aina välillä. Päästiin hei kuitenki AIKA eteen keikalla.

Mä en ottanutkaan kuvia noista kahdesta muusta bändistä, jälleen säästääkseni muistikorttia....ja pattereita etenkin. Ne on oikeesti ihan persiistä, lataan ne täyteen ja silti ne voi olla tyhjät ku pistän kameraan. 

Nojoo. Muutamat ihmiset oli alottanu jo aikasin aamusta ryyppäämisen ja sit iltapäivää lähestyes ne oliki jo mukavas kunnos, ei tietty saanu ottaa pulloi mukaan alueelle ni piti sit alottaa se juominen siinä ennen :D Me taas lippujen tsekkauksen ja turvatarkatuksen jälkeen juostiin sinne lavalle päin, ja täl kertaa saikin JUOSTA. Ahdasta oli koko ajan, ja hieman meitä vitutti ku siihen mein eteen tunki joku kolme tyttöö jostain takaa. Siis ne vaan puhus koko ajan jostain sheissesta siinä, eikä tuntunu olevan keikalla mukana yhtään (tai ainakaan kahen ekan bändin aikana, koska me ajauduttiin jotenki kaverin kaa niistä poispäin Mötleyn ajaks) ONNEKS.


 Tommy Lee, Mötleyn rumpali
 Vince Neil ja Nikki Sixx (Mötleyn laulaja ja basisti)
 Tommy Lee, Nikki Sixx ja Mick Mars (kitaristi)
 Vince
 Mick
 Vince ja sen tytöt :D
 Kolmen kärki tai joku sellane
Tommyn vuoristoratarumpusetti!! Oli ihan sikahuikee

 Nikki
Vince, Nikki ja Tommy (pianossa)

Siinäpä on kuvaa keikalta, tiedän et tos on aika vähän siitä mitä mä oikeesti kuvasin tuolta.. Mut en vaan jaksa muokata kaikkia kuvia, eli pienentää niitä, sit laittaa ton (c)n noihin kaikkiin kuviin (joo laitan copyrightin yleensä kaikkiin keikkakuviin yms tollasiin, koska sit vituttaa ku joku muu ottaa ne kuvat nimiinsä, mulle on käynyt niin.)  i know, oon laiska pahimmasta päästä. Mut koittakaa kestää, jooko(=

Ainiin, keikan lopussa ne viskos jotain tekoveritöhnää mein päälle! Tai ne tais olla jotku muut äijät ku noi bändiläiset. Sit Nikki sylki sitä samaa töhnää eturiviläisten päälle :D omnomnom eiku häh?

En muista enää paljoa kummastakaan keikoista - varhainen dementia vai mikä oli?... Mut joo oli huikeeeeta<3 Olin taas ihan sekasin ja väsyny keikan jälkeen, ja raahauduttiin sit kaverin porukoitten autolle päin, koska ne tuli hakeen meitä C: 

Jestas mikä viikko!! Tollasia enemmän! 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti